Rea!

Tirzepatid (GLP-1) (5 mg)

Det ursprungliga priset var: 1,799.00kr.Det nuvarande priset är: 1,399.00kr.

Tirzepatid, även känt under varumärket Mounjaro, är en ny och innovativ behandling för viktnedgång och typ 2-diabetes som väcker stort intresse i Sverige. Läkemedlet tillhör gruppen GLP-1-receptoragonister, men har en unik dubbelverkande effekt genom att även aktivera GIP-receptorer. Denna dubbla verkan ger Tirzepatid en fördel jämfört med andra GLP-1-receptoragonister som Semaglutid (Ozempic), då det kan leda till ännu större viktminskning och förbättrad blodsockerkontroll.

I paketet ingår:

  • 5 mg Tirzepatid
  • 1 st vatten 5ml
  • 3 st insulinnålar
Kategori:

Beskrivning

Tirzepatid (Mounjaro) i Sverige: Behandling för  Viktminskning

Tirzepatid är ännu inte godkänt för viktminskning i Sverige, men det är godkänt för behandling av typ 2-diabetes. Det finns dock förhoppningar om att det snart kommer att bli tillgängligt även för viktminskning, då det har visat imponerande resultat i kliniska studier.

Tirzepatid biverkningar och dosering

Som med alla läkemedel kan Tirzepatid orsaka biverkningar, men de flesta är milda och övergående. Vanliga biverkningar inkluderar illamående, diarré, förstoppning och kräkningar. Tirzepatid dosering bestäms av läkare och anpassas individuellt.

Medicinsk fakta om Tirzepatid Mounjaro

Mounjaro används för att behandla vuxna med otillräckligt kontrollerad diabetes mellitus typ 2, antingen som ett komplement till kost och motion:

  • som monoterapi när metformin inte är lämpligt på grund av intolerans eller kontraindikationer,
  • eller som tillägg till andra läkemedel för att behandla diabetes.

För viktkontroll är Mounjaro avsett som ett komplement till en lågkaloridiet och ökad fysisk aktivitet för vuxna med ett initialt BMI (kroppsmasseindex) på:

  • ≥ 30 kg/m2 (obesitas),
  • eller ≥ 27 kg/m2 till < 30 kg/m2 (övervikt) vid förekomst av minst en viktrelaterad komorbiditet såsom hypertoni, dyslipidemi, obstruktiv sömnapné, kardiovaskulär sjukdom, prediabetes eller diabetes mellitus typ 2.

Källa: https://www.fass.se/LIF/product?nplId=20230207000105

Var kan man köpa Tirzepatid i Sverige?

Du kan köpa Tirzepatid från vår webbutik receptfritt. Tänk på att du bör uppsöka en läkare innan du testar att använda Tirzepatid.

Tirzepatid pris

Vårt pris på Tirzepatid är det bästa i Branschen och ärbetydligt billigare än via lokala apotek i din närhet.

Mer information om Tirzepatid

För mer information om Tirzepatid, inklusive fass-information, kan du besöka Läkemedelsverkets hemsida eller prata med din läkare.

Disclaimer: Denna text är endast avsedd för informationsändamål och utgör inte medicinsk rådgivning. Rådfråga alltid din läkare innan du påbörjar någon ny behandling.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tirzepatid (GLP-1) (5 mg)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *